FasterEFT případy z praxe

Zde se můžete dozvědět, na co všechno naši terapeuti FasterEFT použili tuto metodu u svých klientů a s jakým úspěchem se jejich práce setkala.

PSYCHICKÉ PROBLÉMY – STRACH A FÓBIE – Strach být sama doma

01.06.2014 | Iva Blažíčková

Eva 25, Brněnsko

Zneužívání v rodině, strach z otce, nedobré rodinné vztahy, přepadení a následná posttraumatická porucha. Za 25 let života docela nářez.

V prvním setkání jsme pracovaly postupně na nejbolestivějších potížích v životě. Eva se naplakala, jak už dlouho ne. Ale ulevilo se jí. Dále jsme zpracovávaly strach být sama doma, když manžel jde na noční. (strach z otce, že přijde a bude se mstít) Podařilo se….

Cítila v břiše a v hlavě balvan, který se nám také podařilo odstranit. Je nucena stále řešit více věcí než na které stačí. Rodina ji vždy dožene a dělá jí peklo, vyčítají jí věci na které by ráda zapomněla….

Při odchodu se cítila o 90% lépe! Vzhledem k spoustě dalších potíží a problémů jsem jí doporučila jak s metodou pracovat sama doma, případně další návštěvu. Přes známé jsem se dověděla, že se cítí výrazně lépe. Jestli s metodou pracuje i na dále nevím. Mohu udělat jen to, co klienti chtějí, může se ozvat, můžeme pracovat dál. Mohu jen dovést koně (klienty) k vodě…. pít (pracovat na sobě) už mohou jen oni sami…

Iva Blažíčková, www.zdravi-terapie-eft.cz , Brno, tel.: 604 215 994

Strach z odmítnutí

05.05.2014 | Romana Kvapilová

Klientka by si ráda vyřešila vztah z člověkem, na kterým jí záleží. Ráda by mu poslala e-mail, který by měl být krokem k vysvětlení a usmíření. Říká, že takové e-maily stále píše, ale není schopná je nakonec odeslat.
Ptám se tedy, co by se mohlo stát, kdyby jeden odeslala? Říká, že má strach z odmítnutí.

Strach, že nenajdu práci

00.05.2014 | Jana Svobodová

2 terapie - 1,5 hod. Klientka měla strach, že nenajde novou práci. Neuměla anglicky a připadala si, že nic neumí a nemá šanci uspět. Nevěřila, že může najít práci, která ji bude bavit. 

Další příklady z praxe najdete na www.svobodamysli.cz nebo www.eft-reiki.cz.

Pocit viny a strach ze záměny

03.04.2014 | Jana Svobodová

Klientka cítila obrovský pocit viny, protože od narození chlapečka měla strach, že ho někdo vymění. Při představě porodnice pláče. Bylo jí líto, že si potřebu ověření musela rozumově odůvodňovat, ale nedokázala si pomoci. Potřeba ověřovat si, že chlapeček je opravdu její, jí způsobovala pocit viny a pocit, že je špatná matka. Tyto její pocity viny cítí i teď, když jsou chlapečkovi 4 roky. I v současné době má klientka pocit, že když ho dlouhou dobu nevidí, znovu se objeví tento strach, že ho někdo vymění. Po terapii metodou Faster EFT a Funkčního principu Emotional Release se ve všech těchto představách cítí dobře, mluví o svých pocitech bez emocí a s lehkostí. Má pocit, že z ní spadla veškerá tíha a záměny už se nebojí.

Další příklady z praxe najdete na www.svobodamysli.cz nebo www.eft-reiki.cz.

Pracovní překážky - případ z praxe

21.11.2013 | Jana Svobodová

Víme, že metoda FasterEFT se dá použít na většinu zdravotních i psychických potíží, či problémů, ale jak to souvisí s prací? Přečtěte si o zajímavém případu z praxe od paní Jany Svobodové (Hozmanové).

Další příklady z praxe najdete na www.svobodamysli.cz nebo www.eft-reiki.cz.

Nespavost - příběh z praxe terapeuta

29.10.2012 | Jana Svobodová

Klientka měla problémy se spaním. Několik dní nemohla usnout, byla bez nálady a nešťastná. Velmi ji to trápilo, dokonce i kvůli tomu plakala. Pracovala jsem s klientkou a odstranily jsme její černé myšlenky pomocí metody Faster EFT, které jí bránily v klidném spánku. Druhý den mi radostně volala, že usnula za chvilku, co si šla lehnout, a takhle dobře se už dlouho nevyspala.

Další příklady z praxe najdete na www.svobodamysli.cz nebo www.eft-reiki.cz.

Roztroušená skleróza je pryč

17.10.2012 | Alice Bláhová

Paní měla diagnostikovánu RS před 12 lety. Nejdříve začala zakopávat, až jednoho dne nevstala vůbec z postele. Léky na RS snášela velmi špatně, vysadila 3 roky zpětně na vlastní zodpovědnost.

Bolest zad a vyrovnání se smrtí přítelkyně

18.09.2012 | Jana Svobodová

Přečtěte si dva krátké případy z praxe popisující práci s bolestí zad a také vyrovnání se se smrtí přítelkyně. Další příklady z praxe najdete na www.svobodamysli.cz nebo www.eft-reiki.cz.

Mentální anorexie - praktik - Nicol Mlynáriková

02.07.2012 | Mgr. Nicol Mlynáriková

Připojím se ke kolegyni ze Slovenska, která zde popsala velmi hezký postup práce s dívkou, která jí trpí. Napadá mi otázka, zda je to porucha či je to dnes již styl života? Osobně se domnívám, že je to silné vychýlení od ,,normálu,, , do kterého většinu žen žene to, jak dle jejich názoru vnímá společnost krásu. Domnívám se, že i pro spoustu žen a dívek je to jistý stav utrpení, začarovaného kruhu.

Diagnostikovaná mentálna anorexia u 21-ročnej ženy

22.06.2012 | Ing. Danka Pohlodová

Objednala sa ku mne klientka s diagnostikovanou mentálnou anorexiou. Mala prísť na návštevu o 4 dni. Mala som o nej málo informácií a napriek tomu som v každej voľnej chvíli "riešila" mentálnu anorexiu, vrátane hľadania rôznych informácií. Uvedomila som si, že slovo mentálna anorexia vo mne spúšťa obavy a strach. Táto choroba vo všeobecnosti vyvoláva v ľuďoch strach, informácie o MA sú také, že je to vážna psychiatrická choroba, postihuje najmä dievčatá v puberte, tieto sa stále vidia ako tučné a odmietajú stravu....

Stránka 4 z 6

Stránky v této sekci

Poslední články

Naše děti jako cesta k sobě

Naše děti jako cesta k sobě

Děti jsou pro mě dar a také určitě i pro Vás. Jedna z nejkrásnějších věcí, při které se mi chce hned smát, je slyšet dětský smích. A nemusí to být jen smích dětský. Smích je krásně nakažlivý. Možná jste viděli před časem video, které jsem sdílela na Facebooku. Jeden člověk se smál a nakazil svým smíchem celé metro. Sami víte, jaké to je příjemné, když se smějete. Proto o něm píšu podrobněji také v e-booku Limity jsou jen v naší hlavě aneb jak mít život ve svých rukách.

Smysl života

Smysl života

Naše tělo je jako počítač, ve kterém máme uložené všechny naše zážitky. Pokud jsou s nimi spjaté pozitivní nebo negativní emoce, tím silněji jsou v nás zapsány. Všichni jsme stejní, narodili jsme se čistí, krásní, dokonalí a takoví jsme i právě teď.

Proč se necítíme být šťastní?