Šťastný deník

18.03.2012 | Tomáš Březina, DiS.

Při dlouholeté praxi Robert a nejen on sám přišel na to, že my jsme vlastně podmíněni, cítit se špatně. My už od prvního diktátu na základní škole byli káráni a vždy bylo zakroužkované červenou barvou to, co bylo špatně, nikoli to, co bylo dobře. Naše společnost, naši rodiče, všichni nás upozorňovali na naše nedostatky. S dobrou vírou samozřejmě. Ovšem tento přístup, ač netvrdím, že není logicky správný, nám dává mnohdy pocit, že se musíme snažit: abychom zase něco neudělali špatně. Co takhle tento celý proces otočit na to, abychom s vášní dělali něco dobře? Byli jsme oceňováni za to, jak dobře jsme to udělali a chyby, které jsme udělali, aby nám byly dobře osvětleny správnými slovy, která podpoří naše přirozené schopnosti: učit se, tvořit a cítit se při tom skvěle? Předmětem tohoto článku není samozřejmě polemika nad tím, co je a co není špatně. Prostě tak to v minulosti u mnohých z nás bylo a my jsme Ti, kteří to mohou změnit právě teď.

Na rozdíl od klasického EFT Robert nezůstal pouze u toho, vypořádat se s minulostí a nechat ji být. Robert tedy (jak jste se dočetli v minulém článku – Mírový program), říká že je třeba vzpomínky změnit v pozitivní, tak aby nad námi již neměly žádnou moc a my mohli v budoucnu dělat chytřejší rozhodnutí. Posléze však přidal ještě jednu velice důležitou část.

Touto částí je:

Štastný deník

Šťastný deník bude Vašim nejlepším kamarádem. Zvolte si nádherně vypadající sešit nebo zápisník, ke kterému se budete rádi vracet a jen pohled na něj Vám udělá radost. Je to kamarád, kterému sdělíte vše krásné, co jste prožili a zvěčníte to slovy perem na papír. Do štastného deníku patří všechny pozitivní vzpomínky a prožitky, které ve svém životě prožijete. Patří do něj fotografie z nádherné dovolené, z míst, která jste navštívili, nebo si teprv přejete navštívit.

Forma, jakou do deníku budete psát musí být co nejbarvitější, plná vášně a emocí. Tak, abyste Vy, nebo kdokoli, kdo tento deník bude číst, okamžitě cítili sílu emocí a prožitků v deníku zapsaných.

Účelem štastného deníku není nic jiného, než změnit naši do hlavy vtlučenou podmíněnost, cítit se špatně a vyměnit ji za ocenení, vděčnost, lásku, radost a cokoli pozitivního. Důležité je: umět se cítit dobře bez důvodu.

Že máte pocit, že nemáte žádné pozitivní vzpomínky? Tak si nějaké vymyslete. Popište to, jaké to bylo, když jste byli poprvé na třeba severním pólu – nebo kdy jste prožili to, co si teď nejvíc přejete :). Popište to tak, jakoby to bylo právě teď, jaké to je, i když jste tam zatím skutečně nebyli. To vůbec nevadí. Popište to tak, jaké to bylo, když jste tam byli ve svých představách, ale popište to tak barvitě, jak jen můžete... a dejte zázraku šanci, se projevit...

Do štastného deníku tety patří:

  • pozitivní vzpomínky 
  • pohlednice z dovolených 
  • pohlednice z míst, kde si přejete být 
  • zamilované dopisy
  • cokoli co Vás donutí, cítit se skvěle

Dokážete si představit, co se s Vámi stane, když si budete každý den pročítat úspěchy a radosti Vašeho života, když budete cítit tu radost, štěstí, lásku a vše ostatní krásné? Dokážete si představit, kolik emocí, kterých cítíte budete rozdávat každému, koho potkáte?

Pokračujte k poslednímu článku této série: Díry a hrboly na silnici ».

Tento obsah pro Vás připravil(a): Tomáš Březina, DiS.

Tomáš Březina, DiS.

Informace o autorovi

Tomáš Březina, DiS.

Novinky

Záznam semináře FasterEFT Praha

FasterEFT seminář - Robert G. Smith

Prohlédněte si celou sadu videí o FasterEFT přímo ze semináře, která byla pořízena na prvním FasterEFT semináři v Praze.

Naučte se FasterEFT se čtyřmi novými knihami

Knihy o FasterEFT v Češtině

Rádi byste se naučili techniky FasterEFT a pochopili, jak mohou fungovat při řešeních vašich každodenních větších i menších problémů? Máte možnost. Právě jsou k dispozici čtyři knihy, které vám s tím pomohou. Nyní již máte z čeho vybírat. Vyberte si svou knihu ještě dnes...

Pokračování české knihy o FasterEFT

Pokračování české knihy o FasterEFT

Právě dnes bude k dispozici pokračování první české knihy o FasterEFT.

Naučte se používat ty správné nástroje, které vám pomohou žít tak, jak chcete. Potřebujete pochopit, proč jsou věci ve vašem životě tak, jak jsou? Jak to lze změnit? V pokračování knihy pochopíte, proč se všechno kolem vás děje a jak to změnit.

V knize jsou obsaženy rožšířené a účinné techniky pro to, aby vám bylo okamžitě lépe, ať už vás trápí cokoli.

Knihu můžete získat na: www.mcaris.net/o-mne/zijte-si-jak-chcete-ii/