Můj krásný příběh

05.09.2014 | Jana Svobodová

Vše, co ve svém životě zažíváme, jsou jen důsledky našich programů, které máme uvnitř sebe, většinou na podvědomé úrovni. Tyto programy vznikly už v dětství. 
Nejdůležitější pro nás všechny je náš vztah sám k sobě, kterému se všeobecně říká sebevědomí, ale  co je to opravdu sebevědomí?

Je to sebehodnocení, to jak vnímám sám sebe. A podle toho si buď uvědomuji svoji hodnotu nebo ne. Naše nízké sebevědomí pramení z výchovy, kdy jsme byli hodně kritizovaní, chtěli jsme pohladit nebo pochovat a místo toho jsme byli okřiknutí jako „Co zase chceš? Proč řveš? Nevidíš, že mám na práci něco jiného?“ A tak jsme si začali připadat zbyteční, nechtění a měli jsme pocit, že něco chtít a projevit se, je něco špatného.

Naše vnímání a programy vznikají ještě předtím, než jsme se narodili, a to u mámy v bříšku. Už tam vnímáme, jestli jsme chtění nebo ne a i to nás hodně ovlivňuje. Představte si, jak byste se cítili, když víte, že Vás někdo nechce a že jste vlastně jen omyl? Určitě nebudete nadšení, že máte šanci být u někoho, koho jste „přemluvili“. Od důvodu početí se odráží i těhotenství.

Některým maminkám je špatně, zvrací, pálí je žáha a mají různé další komplikace. Když si je žena jistá, že miminko chce, není pro ni žádným omezením a  miminko se cítí vítané, těhotenství probíhá také bez problémů, maminka se na něj těší a povídá si s ním a vztah už spolu mají navázaný dávno předtím, než se miminko narodí.

To byl i můj případ. Delší dobu jsem miminko chtěla a měla jsem pocit, že chce ke mně, ale manžel si chtěl nejdříve vyřešit to, že najde novou práci, což je rozumný důvod, který většina lidí také zastává. I já jsem zodpovědná,někdy až moc, tak jsem souhlasila. Poté, co kolegyně otěhotněla, jsem si ale uvědomila, že miminko už opravdu chci a nikdy není nic jisté, ani práce, a tak jsem manžela o prodlouženém víkendu, který nás pár týdnů na to čekal a který byl objednaný půl roku dopředu, seznámila s mým novým postojem.

Byl trochu překvapený, že měním své rozhodnutí, ale chápal mě a cítil to stejně. Řekli jsme si, že to zkusíme jen tento víkend a pokud má miminko přijít, tak to vyjde a když ne, tak počkáme na příští rok, až si manžel vyřeší práci, jak jsme byli původně domluveni. Druhý den ráno jsme mluvili hlavně o tom, jaké by to bylo, kdybychom měli miminko, co bychom s ním dělali a jaké by to bylo krásné.

Po dobré večeři jsme si udělali romantický večer a já jsem měla možnost zažít fantastický zážitek, kdy jsem cítila úžasný pocit štěstí, radosti, klidu a naplnění a napadlo mě, že je to spojení s novým človíčkem, což tak také opravdu bylo. Za tento krásný zážitek jsem opravdu vděčná, nikdy předtím mě nenapadlo, že to tak můžu cítit a že se to povede hned první večer.

Později, když jsem četla knížku od Zdeňky Jordánové – Tvoje dítě jako šance pro Tebe, jsem se dozvěděla, že to tak opravdu může být a je to přirozené, že žena ví, že je těhotná. Díky tomuto zážitku jsem se nebála, že bych potratila nebo že by nastaly jiné komplikace, říkala jsem si, že k nám děťátko chtělo už takovou dobu a takhle rychle to vyšlo (jak říkám na první pokus), tak bude vše v pořádku a tak to taky bylo.

Radujte se ze svého těhotenství, starosti hoďte za hlavu a jen si to užívejte, je to zázrak a také krásná přirozená věc. Hlaďte si bříško, mluvte na něj, buďte ve spojení, je to krásné období a trvá jen 9 měsíců. Někdy i méně, Filípek se narodil o tři týdny dříve a jsem za to opravdu ráda, protože jsem byla v klidu a nestresovala se porodem. Už byl vyvinutý, žádný inkubátor ho nečekal, tak co by dělal v bříšku:-). Přeji Vám pohodové těhotenství a všem jen ty nejkrásnější zážitky. Další články najdete na www.eft-reiki.cz.

Tento obsah pro Vás připravil(a): Jana Svobodová

Jana Svobodová

Informace o autorovi

Jana Svobodová

Novinky

Záznam semináře FasterEFT Praha

FasterEFT seminář - Robert G. Smith

Prohlédněte si celou sadu videí o FasterEFT přímo ze semináře, která byla pořízena na prvním FasterEFT semináři v Praze.

Naučte se FasterEFT se čtyřmi novými knihami

Knihy o FasterEFT v Češtině

Rádi byste se naučili techniky FasterEFT a pochopili, jak mohou fungovat při řešeních vašich každodenních větších i menších problémů? Máte možnost. Právě jsou k dispozici čtyři knihy, které vám s tím pomohou. Nyní již máte z čeho vybírat. Vyberte si svou knihu ještě dnes...

Pokračování české knihy o FasterEFT

Pokračování české knihy o FasterEFT

Právě dnes bude k dispozici pokračování první české knihy o FasterEFT.

Naučte se používat ty správné nástroje, které vám pomohou žít tak, jak chcete. Potřebujete pochopit, proč jsou věci ve vašem životě tak, jak jsou? Jak to lze změnit? V pokračování knihy pochopíte, proč se všechno kolem vás děje a jak to změnit.

V knize jsou obsaženy rožšířené a účinné techniky pro to, aby vám bylo okamžitě lépe, ať už vás trápí cokoli.

Knihu můžete získat na: www.mcaris.net/o-mne/zijte-si-jak-chcete-ii/