Bolesti a medicínská praxe Dr. Erica Robinse

Dr. Eric Robins

11.12.2012 | Tomáš Březina, DiS.

Mnoho z nás fanoušků Faster EFT terapie, zná doktora Erica Robinse z Los Angeles, který je uznávaným urologem a který léta do své medicínské praxe zahrnoval klasické EFT. Poslední zhruba rok objevil Faster EFT a stal se velice aktivním v této komunitě. Jeho zásluhou se dostalo Faster EFT i na západní pobřeží USA a na youtube kanálu můžete vidět nejedno z jeho videí. Rád bych nyní přeložil něco z jeho medicínkých pohledů na bolesti (zmiňujeme konkrétně bolesti pánve), jeho pacientů, se kterými se setkává každý den ve své medicínské praxi a kterým věnuje svůj čas na Faster EFT sezení - mnohdy na místo předepisování léků na bolest, která je u mnohých jiných lékařů neřešitelná.

Co vím ze zkušenosti s většninou nemocí, není to, jakoby se Bůh díval shora a říkal: "Dám Johnovi teď tuhle chorobu, bezdůvodně.". Čím si jsem jist je, že když lidé mají nemoci, je obvykle přítomen nějaký stresor nebo tomu předcházela nějaká negativní událost. Protože je bolestné se na to vůbec podívat, lidé nevědomky drží vzpomínku uvnitř svého těla, aby to udrželi z dohledu a jejich vědomé myslí. Často musí stahovat kosterní i ostatní svaly po mnoho dní, týdnů, měsíců, roků, či desetiletí. Svaly mohou být v takovémto "staženém" stavu po velmi dlouhou dobu a uvnitř se tak vyvíjí nedostatečný průchod krve a následný úbytek kyslíku a to může způsobit kruté bolesti. Tyto svaly se také stahují kolem nervů, které skrz ně probíhají. Díky tomu tam občas bývá i nervová dysfunkce - nerv se může stát hypersensitivním a nebo také téměř úplně necitlivým.

U spousty mých pacietek s bolestmi v oblasti pánve, to předchozí informace přesně potvrzují. Mohu potvrdit, že člověk nemůže mít "zarputilou" bolest jako měla teď má poslední pacientka bez nějaké nevyřešené události, kterou držela uvnitř. Popřela minulost, která byla spojena se zneužíváním. Z mé zkušenosti z minulosti (a to jsem kompletně "nesoudící" s ohledem na tuto věc), mnoho žen které prodělaly interupci, stále chová velké množství psychické bolesti a viny. Jakmile jsem se pacientky na toto téma zeptal (Jak říká Robert): "Natrefili jsme na vodu" - obrovské množství slz. Použili jsme ťukání, abychom vyčistili náboj ze vzpomínky. Můj pohled na toto je, že se svaly uvolní, krev, kyslík a čchi mohou lépe plynout a tak nastartovat uzdravení. Jak se svaly uvolní, přestanou stahovat nervy a hypersensitivita nervů se zlepší. To je to, co dělám každý den i v mé klinické praxi a to několikrát.

Jsou také pacienti, kteři se disasociovali od svých emocí a tito pacienti mohou být krapet náročnější. Sám to moc dobře znám, protože tohoto jsem býval zářným případem.

Dr. Eric Robins (Los Angeles, Kalifornie)

Tento obsah pro Vás připravil(a): Tomáš Březina, DiS.

Tomáš Březina, DiS.

Informace o autorovi

Tomáš Březina, DiS.

Novinky

Záznam semináře FasterEFT Praha

FasterEFT seminář - Robert G. Smith

Prohlédněte si celou sadu videí o FasterEFT přímo ze semináře, která byla pořízena na prvním FasterEFT semináři v Praze.

Naučte se FasterEFT se čtyřmi novými knihami

Knihy o FasterEFT v Češtině

Rádi byste se naučili techniky FasterEFT a pochopili, jak mohou fungovat při řešeních vašich každodenních větších i menších problémů? Máte možnost. Právě jsou k dispozici čtyři knihy, které vám s tím pomohou. Nyní již máte z čeho vybírat. Vyberte si svou knihu ještě dnes...

Pokračování české knihy o FasterEFT

Pokračování české knihy o FasterEFT

Právě dnes bude k dispozici pokračování první české knihy o FasterEFT.

Naučte se používat ty správné nástroje, které vám pomohou žít tak, jak chcete. Potřebujete pochopit, proč jsou věci ve vašem životě tak, jak jsou? Jak to lze změnit? V pokračování knihy pochopíte, proč se všechno kolem vás děje a jak to změnit.

V knize jsou obsaženy rožšířené a účinné techniky pro to, aby vám bylo okamžitě lépe, ať už vás trápí cokoli.

Knihu můžete získat na: www.mcaris.net/o-mne/zijte-si-jak-chcete-ii/