FasterEFT případy z praxe

Zde se můžete dozvědět, na co všechno naši terapeuti FasterEFT použili tuto metodu u svých klientů a s jakým úspěchem se jejich práce setkala.

Strach z práce

06.06.2012 | Mgr. Nicol Mlynáriková

Na sezení přišla klientka, která měla nastoupit na suplování za nemocnou paní učitelku do ZŠ. Klientka začala trpět obavami, že při jistých úkonech bude mít nepříjemné pocity, jelikož již delší dobu denně na škole nepůsobila.

Problém s kolegami

26.02.2012 | Ing. Danka Pohlodová

Volala mi klientka, že má problémy v práci, už týždeň je nervózna, nevie poriadne spať, je uplakaná, naštvaná a veľmi ňou lomcujú všetky možné emócie. Dohodli sme si čas, aby sme spolu pracovali, je z iného mesta, tak sme použili skype.

Nevoľnosť žalúdka pri cestovaní autobusom a problém s manipulatívnou matkou

26.02.2012 | Ing. Danka Pohlodová

Klientka má približne 27 rokov. Prišla za mnou s tým, že má problém cestovať autobusom, zažíva tam ťažké stavy, býva jej tam zle. Druhý problém má so svojou mamou, má pocit, že s ňou matka strašne manipuluje.

Problém se zadržováním stolice

09.02.2012 | Ing. Jana Nováková

Chlapec 3,5 roku, dvojče. Před třemi měsíci jim po těžké a rychlé (od diagnózy 6 měsíců) nemoci zemřel tatínek. I když nejde o příbuzenský vztah, děti mi říkají teto. 
Přišla jsem na návštěvu v situaci, kdy chlapec pláče, že ho hrozně bolí bříško a nechce nic jíst a odmítá jít na záchod. Maminka mi vysvětluje, že už delší dobu má problémy s ochotou jít kakat (momentálně nekakal několik dní). Stolici zadržuje i více jak 5 dní a následná akce je opravdu bolestivá s poraněním konečníku.

Kočka, problém se stříháním drápků

01.11.2011 | Romana Kvapilová

Kočka měla problém už se samotným dotekem na konečky prstů na předních tlapkách. Problém se objevil i u rodného bratříčka, takže jsme vyloučili špatnou zkušenost.

Ťukání probíhalo součastně s ošetřením, nejprve dotyk a ťukání, dokud nepřestal vadit a později stříhání po jednom s následným oťukáním.
Po více než měsíci, při dalším stříhání byla reakce nulová, ani náznak dřívějšího problému, kočka dokonce celou dobu předla.

Strach ze závodů (jezdecký sport – parkúry), skákání i v tréninku, tréma z trenéra

22.06.2011 | Romana Kvapilová

Klientka měla před několika lety nesoudného, ambiciózního trenéra. Ten s ní, přes její ne příliš velký zájem o tento sport, měl velké závodní plány. Opakovaně ji přecenil při výcviku, nutil jí skákat překážky, na které se ona ještě necítila, ale nedokázala mu odporovat, a došlo k mnoha pádům. Nutil ji ke startům na závodech ve fázi výcviku, kdy ještě sama věděla, že nemá plnou kontrolu nad koněm a měla již strach skákat...

Neschopnost radovat se

22.06.2011 | Romana Kvapilová

Ať se stalo cokoli sebeúžasnějšího, včetně splněných snů, nebyla se klientka schopná z toho radovat. Někde uvnitř pociťovala strach, že se něco pokazí, že hrozí nebezpečí, že o to přijde, nebo že to není takové, jak to na první pohled vypadá.

Jeden Pavoučí

22.06.2011 | Romana Kvapilová

Klientka a součastně už i dobrá známá a klasický strach z pavouků. I malý pavouk na dva metry vyvolával odpor...

Pocit neschopnosti; nikdy nedělám nic dobře, aby to ostatní docenili

22.06.2011 | Romana Kvapilová

Klientka původně hledala pomoc s něčím, co ji trápí už několik let a za co se vlastně i styděla a nemohla o tom s nikým mluvit. Říkala, že necítí žádnou lásku ke své mamince a že si to nedovede vysvětlit...

Strach jezdit svého koně

22.06.2011 | Romana Kvapilová

Klientka je majitelka mladého koníka, kterého si vychovává od hříběcích let. Poslední dobou měla problém s hromadícím se strachem, její kůň ji již nechtěl nechat ani nasednout, a pokud se to podařilo, tak se zlobil. Řekla mi, že v počátcích práce s koněm se přihodil jeden ošklivý pád. ..

Stránka 5 z 6

Stránky v této sekci

Poslední články

Naše děti jako cesta k sobě

Naše děti jako cesta k sobě

Děti jsou pro mě dar a také určitě i pro Vás. Jedna z nejkrásnějších věcí, při které se mi chce hned smát, je slyšet dětský smích. A nemusí to být jen smích dětský. Smích je krásně nakažlivý. Možná jste viděli před časem video, které jsem sdílela na Facebooku. Jeden člověk se smál a nakazil svým smíchem celé metro. Sami víte, jaké to je příjemné, když se smějete. Proto o něm píšu podrobněji také v e-booku Limity jsou jen v naší hlavě aneb jak mít život ve svých rukách.

Smysl života

Smysl života

Naše tělo je jako počítač, ve kterém máme uložené všechny naše zážitky. Pokud jsou s nimi spjaté pozitivní nebo negativní emoce, tím silněji jsou v nás zapsány. Všichni jsme stejní, narodili jsme se čistí, krásní, dokonalí a takoví jsme i právě teď.

Proč se necítíme být šťastní?