První dětské lásky a rivalita

16.12.2014 | Renáta Smotlachová

Ve třídě nejstarších dětí se rozvíjely první lásky a taky se stalo, že o jednu holčičku měli zájem dva chlapci. Holčička byla suverénní,vtipná,přátelská ale taky trochu víc sebevědomá, kluky řídila jak auta. Dost často byli vidět Honzíka i Lukina , jak sedí každý po jedné straně a Máju měli mezi sebou a každý se předháněl, aby splnil líp jak konkurent různá přání malé slečny.

Lukáš byl vtipný , takový  malý mužský, Honzík byl spíš citlivý a jemný. Jednoho dne jsem si všimla, že Honzík začal v jejich skupince kňourat a přehrávat uraženecké divadlo. A vydírat - Když si se mnou nebudete hrát, tak.....Zeptala jsem se ho stranou obou dětí co se děje. Nafouklá pusa a mlčení. " ty sis chtěl hrát společně a oni nechtějí, viď?"  "Jo." "A tebe to pěkně štve a je ti to líto, že?" " Jo, bolí to." A kde tě to bolí" Honzík ukázal na oblast hrudníku. "No a jaký to je? Má to nějakou barvu?" "Je to černý a těžký." " A potřebuješ to tam mít?" " No nepotřebuju." "Tak to zkusíme vyťuknout pryč?"   "No jasně!"  

Honzík si vyťukal sám se slovy pouštím to pryč 2 kolečka, jen jsem mu pomohla se zápěstím a říkala Klid. Za chvilku mí řekl s úsměvem "No a je to pryč! " "A co by se ti tam místo toho líbilo za barvu?" "Růžová", odpověděl Honzík.." Tak si ji tam hezky naťukej , aby tam za s nevlezla nějaká jiná bolest." Stačila 2 kolečka a pak Honza s klidem a úsměvem mávl rukou a řekl: " No, on Lukáš říkal, že Mája je náladová, já si půjdu raděj hrát sám, půjdu si kreslit." 

Mája s Lukášem za malou chvilku přišli k Honzovi a kreslili si a povídali si společně. A Honza byl spokojený jak to všechno fajn dopadlo.
Jeden krátký ťukec a i malý kluk si přišel k vlastnímu uvědomění a rozhodnutí bez scén a dopadlo to ku spokojenosti všech.

Tento obsah pro Vás připravil(a): Renáta Smotlachová

Renáta Smotlachová

Informace o autorovi

Renáta Smotlachová

Novinky

Záznam semináře FasterEFT Praha

FasterEFT seminář - Robert G. Smith

Prohlédněte si celou sadu videí o FasterEFT přímo ze semináře, která byla pořízena na prvním FasterEFT semináři v Praze.

Naučte se FasterEFT se čtyřmi novými knihami

Knihy o FasterEFT v Češtině

Rádi byste se naučili techniky FasterEFT a pochopili, jak mohou fungovat při řešeních vašich každodenních větších i menších problémů? Máte možnost. Právě jsou k dispozici čtyři knihy, které vám s tím pomohou. Nyní již máte z čeho vybírat. Vyberte si svou knihu ještě dnes...

Pokračování české knihy o FasterEFT

Pokračování české knihy o FasterEFT

Právě dnes bude k dispozici pokračování první české knihy o FasterEFT.

Naučte se používat ty správné nástroje, které vám pomohou žít tak, jak chcete. Potřebujete pochopit, proč jsou věci ve vašem životě tak, jak jsou? Jak to lze změnit? V pokračování knihy pochopíte, proč se všechno kolem vás děje a jak to změnit.

V knize jsou obsaženy rožšířené a účinné techniky pro to, aby vám bylo okamžitě lépe, ať už vás trápí cokoli.

Knihu můžete získat na: www.mcaris.net/o-mne/zijte-si-jak-chcete-ii/