Přesvědčení aneb moje pravda není Tvoje pravda

04.00.2015 | Jana Svobodová

Zamysleli jste se někdy nad tím, čemu věříte? Pak jste určitě přišli na to, že se nám stávají situace, v kterých se ještě více utvrdíme, že to, čemu věříme, je pro Vás pravdou. Ale pro každého stejná situace může být úplně jiná, záleží na úhlu pohledu a jak se na celou věc díváme. Kdybyste se zeptali dvou lidí, kteří zažili stejný zážitek, každý ho popíše jinak. Když máme v sobě program, že všechno je špatné a nic není dobré, tak na všem hledáme a vidíme jen to špatné, dokonce to nejhorší. Nehledáme tam nic dobrého, ani to nevidíme, i kdyby to tam bylo a v podstatě ani nechceme vidět. Je to stejné, jako když se dva lidi dívají na poloprázdnou sklenici. Jeden se bude radovat, že má ještě půlku a druhý bude smutný, že už mu zbývá jen půlka. Ke kterému typu patříte vy? 
Dobrá zpráva je ta, že i když jsme věční pesimisté, můžeme se stát optimisty. Můžeme změnit opravdu cokoliv, celý problém je v tom, že opakujeme své návyky, které jsme se naučili, na základě naší zkušenosti nebo třeba tím, že nám někdo řekl jeho zkušenost nebo jsme viděli něco, čemu jsme uvěřili, že se to může stát i nám.
Vše je jen naučená vlastnost a když si to uvědomíme, také si uvědomíme, že můžeme dělat věci jinak. Protože jsme 10 let nenosili černou barvu, neznamená to, že ještě dalších 10 let ji nemůžeme nosit. Zrovna dneska si jí můžeme vzít. Cítíte tu sílu okamžiku, sílu rozhodnutí, který je právě teď? Každý okamžik svého života máme volbu, jak se chceme cítit. Největší moc je v přítomnosti, kdy prožíváme to, co jsme si vytvořili svými myšlenkami a přesvědčeními v minulosti. Právě přítomností tvoříme naší budoucnost, proto je tak důležité uvědomit si, jestli svoji budoucnost chceme mít takovou jakou přítomnost..Čím více na sobě pracujeme, tím lépe se cítíme. Čím více se cítíme lépe, tím příjemnější věci se nám stávají. Můžeme se začít cítit příjemně bez důvodu. Přeji Vám příjemné dny. Jana Svobodová

Další články najdete na www.svobodamysli.cz. (původní stránky www.eft-reiki.cz

Tento obsah pro Vás připravil(a): Jana Svobodová

Jana Svobodová

Informace o autorovi

Jana Svobodová

Novinky

Záznam semináře FasterEFT Praha

FasterEFT seminář - Robert G. Smith

Prohlédněte si celou sadu videí o FasterEFT přímo ze semináře, která byla pořízena na prvním FasterEFT semináři v Praze.

Naučte se FasterEFT se čtyřmi novými knihami

Knihy o FasterEFT v Češtině

Rádi byste se naučili techniky FasterEFT a pochopili, jak mohou fungovat při řešeních vašich každodenních větších i menších problémů? Máte možnost. Právě jsou k dispozici čtyři knihy, které vám s tím pomohou. Nyní již máte z čeho vybírat. Vyberte si svou knihu ještě dnes...

Pokračování české knihy o FasterEFT

Pokračování české knihy o FasterEFT

Právě dnes bude k dispozici pokračování první české knihy o FasterEFT.

Naučte se používat ty správné nástroje, které vám pomohou žít tak, jak chcete. Potřebujete pochopit, proč jsou věci ve vašem životě tak, jak jsou? Jak to lze změnit? V pokračování knihy pochopíte, proč se všechno kolem vás děje a jak to změnit.

V knize jsou obsaženy rožšířené a účinné techniky pro to, aby vám bylo okamžitě lépe, ať už vás trápí cokoli.

Knihu můžete získat na: www.mcaris.net/o-mne/zijte-si-jak-chcete-ii/