Pozor, na ztracené věci a nemoci

15.12.2014 | Tomáš Březina, DiS.

Po dopsání mé první oficiální knihy o FasterEFT, jsem si řekl, že již nic nenapíšu… už ani jeden článeček. Tedy alespoň do konce tohoto roku. Jenže, víte, jak to někdy bývá s našimi předsevzetími. Prostě se někde vytratí. Nyní to u mě tedy netrvalo opravdu dlouho a jsem tu zpět s novým článkem a světe div se, opět o FasterEFT.

Nic mě totiž nedokáže “nakopnout” tak, jako úspěchy klientů a nebo lidí, kteří se nebojí a tuto metodu vyzkouší a pak se podělí o svou zkušenost. Někdy si pak říkám, že jsem dokonce udělal chybu, protože jsem je prostě zapomněl varovat. Někdy se totiž dějí věci, které nikdo záměrně nechtěl.

Abychom si mohli vysvětlit, jaké věci to jsou, bude dobré nejprve porozumět tomu, čemu ještě medicína úplně nepřišla na chuť a to je spojení mysli a těla. Medicína totiž tyto dvě odděluje a bere je jako samostatné celky. Opak je však pravdou, naše mysl je nedílnou součástí našeho těla a je s ním spjata tak úzce, že o nějakém rozdělení nemůže být ani řeč.

V závislosti na tom, jak myslíme, v našem těle se automaticky manifestují naše pocity. Jednoduše řečeno: myslíme-li na dobré věci, cítíme se dobře a naše tělo nám to dává vědět nějakými pocity. Současně také víme, že tyto pocity jsou dobré, protože náš mozek posléze vyhodnotí tyto pocity, jako příjemné. U negativních pocitů je to stejné. Vzpomínáme na negativní událost a na základě toho se vygenerují pocity, které mozek posléze vyhodnotí jako negativní, protože je negativně cítíme.

Naše obyčejná mysl však má dvě základní složky:

  1. tu vědomou (se kterou se občas někteří z nás potkávají :) )
  2. a také tu skrytou, o které toho, možná ještě tolik nevíme.

Mezi námi jsou lidé, kteří toho o tzv. podvědomé (nevědomé) mysli ví mnohem více než ostatní a jsou také schopni, využívat jejích vlastností ve větším podílu, než ostatní. Je ovšem velmi složité porozumět na sto procent něčemu, co má tolik funkcí, že řídí každý jednotlivý úder našeho srdce, řídí trávení a koordinuje každý jeden sval když spěcháme ráno do práce a provádí miliony a miliony dalších úkolů, bez kterých by naše tělo nemohlo fungovat, jako třeba komunikaci s více než 50 bilióny jednotlivých buněk našeho těla.

Pro tento můj článek je však důležité, zaměřit se na to, co naše podvědomá mysl drží uvnitř z naší minulosti a co se stane, když mimoděk vyřešíme pomocí FasterEFT nějakou konkrétní záležitost.

Naše podvědomá mysl má totiž tu úžasnou schopnost, zaznamenávat úplně všechno z našeho života. Jedná se o obrovský “záznamník”, který se začal plnit již v okamžik našeho narození. Některé z událostí, které nebyly nijak význačné, jsou uloženy hlouběji a také hůře dostupné. Některé události se však derou na povrch v našich hlavách a my na základě jich pak jednáme v určitých životních situacích.

Na základě toho, co jsme prožili se učíme, chovat se a cítit jisté pocity a emoce, které nám:

  1. prospívají
  2. neprospívají

Pokud však v našich tělech pravidelně prožíváme některé nepříznivé pocity a emoce, může to s sebou nést nepříjemné následky a na naše tělo toto může mít až fatální vliv.

Myslíte, že například infarkt se děje jen tak? Možná ano, možná ne. Zajímavé však je, že dle jednoho výzkumu se zjistilo, že nejvíce postiženi srdečními chorobami jsou ti, jež zažívají dlouhodobou nespokojenost v práci.

Tak schválně, kolik z vás se nyní zarazilo a v hlavách vám problesklo: “A sakra!”?

Nebojte, nechtěl jsem vás nijak vyděsit. Nebo možná ano, ale toto byla okrajová informace. Předmětem tohoto článku je to, proč se někdy mohou některé věci ztratit. Myslím tím fyzické věci v a na našich tělech.

Co třeba takový ekzém? A jak souvisí ekzém s naší myslí?

Ekzém je pro mnohé lidi neřešitelný problém. Kupují si “zázračné mastičky”, které pouze stojí peníze a nezabírají a nebo se ekzém po čase opět vrátí a pokud se tedy jedná o úlevu, není trvalá. Pro někoho možná ano, ale ve většině případů to tak skutečně nefunguje.

Je však nějaké skutečné řešení, které by mohlo ulevit od takového problému trvale?

Já věřím tomu, že ano. Navíc také věřím tomu, že se váš ekzém může ztratit dokonce jakoby z ničeho-nic.

Každý projev našeho těla, jako je například bolest a nebo nějaká nemoc je varovným signálem, že naše tělo v jistém smyslu strádá a je potřeba s tím něco udělat.

Pomocí metod, jako je například FasterEFT můžeme cíleně odstraňovat nějaké projevy a symptomy nemocí. Někdy se však může stát něco, co jsme tak úplně nečekali.

Někdy totiž skutečně nevíme a nepřijdeme úplně přesně, jaká událost, či jaké vzroce myšlení a chování způsobily, že se nám projevil třeba onen ekzém. Možná to ani nechceme zjistit, pouze se zabýváme tím, abychom vyřešili nějaký jiný problém, třeba emocionálního rázu. Zpracováváme vzpomínky, jednu pěkně po druhé a jednoho dne se může stát, že si všimneme toho, že nám něco někde najednou chybí...

Přečtěte si, co mi tedy právě včera jedna klientka napsala:

...a este jedna vec uplne skvela sa mi stala ,normalne mi zmyzol ekzem co mam uz x rokov na rukach...

...ja som nato ani nemyslela,len som sa jednoho dna sla poskrabat a zistila som ze tam nic nemam a ze som to mala mohokrat az do krve,a to kozna tvrdila ze sa to takto na zimu bude iba zhorsovat...

Omlouvám se za to, že tento úryvek je pouze vytržený z kontextu, ovšem jinak to nešlo. V krátkosti vám alespoň napíšu, o jakou klientku se jedná.

Tato slečna mě totiž nedávno poprosila o pomoc s panickou atakou. Pokud nevíte, co panická ataka je, můžete si o ní přečíst zde: Článek o panických atakách.

Celkově se však jedná o to, že tato slečna se vydala na cestu změny, pustila se do toho po hlavě a nyní opravdu tráví velmi mnoho času prací sama na sobě. Dílčí úspěchy toho, že řeší svou mizernou minulost a vzpomínky, se dostavují i v podobě toho, že zmizí ekzém a nebo je již schopna si dojít do obchodu nakoupit.

Není to však jediný případ, kdy se některé věci prostě ztratily. Mnohokrát jsem již slyšel o tom, že po zpracování strachu se ztratí třeba dlouhodobé bolesti v zádech a další nepříjemnosti.

Co vy na to? Co potřebujete (jen tak mimochodem) ztratit?

Že nevíte, jak na to? To nevadí, na těchto stránkách určitě naleznete nějaké zajímavé informace a dáte si dokupy pěkný obrázek o tom, jak začít. A nebo pokud máte rádi věci pěkně na talíři, možná by vás mohla velmi zajímat má poslední práce v podobě knížky, která vám umožní dělat přesně takové zázraky a ztrácet některé věci, jako nejednomu z ostatních, kteří FasterEFT doma praktikují… :)

Získejte ještě dnes elektronickou knihu: Žijte si, jak chcete! 

Tento obsah pro Vás připravil(a): Tomáš Březina, DiS.

Tomáš Březina, DiS.

Informace o autorovi

Tomáš Březina, DiS.

Novinky

Záznam semináře FasterEFT Praha

FasterEFT seminář - Robert G. Smith

Prohlédněte si celou sadu videí o FasterEFT přímo ze semináře, která byla pořízena na prvním FasterEFT semináři v Praze.

Naučte se FasterEFT se čtyřmi novými knihami

Knihy o FasterEFT v Češtině

Rádi byste se naučili techniky FasterEFT a pochopili, jak mohou fungovat při řešeních vašich každodenních větších i menších problémů? Máte možnost. Právě jsou k dispozici čtyři knihy, které vám s tím pomohou. Nyní již máte z čeho vybírat. Vyberte si svou knihu ještě dnes...

Pokračování české knihy o FasterEFT

Pokračování české knihy o FasterEFT

Právě dnes bude k dispozici pokračování první české knihy o FasterEFT.

Naučte se používat ty správné nástroje, které vám pomohou žít tak, jak chcete. Potřebujete pochopit, proč jsou věci ve vašem životě tak, jak jsou? Jak to lze změnit? V pokračování knihy pochopíte, proč se všechno kolem vás děje a jak to změnit.

V knize jsou obsaženy rožšířené a účinné techniky pro to, aby vám bylo okamžitě lépe, ať už vás trápí cokoli.

Knihu můžete získat na: www.mcaris.net/o-mne/zijte-si-jak-chcete-ii/