Naše kila navíc - pokračování

01.11.2015 | Jana Svobodová

Hodně lidí se mě ptá, jak jsem to dokázala, že jsem tak hodně zhubla? Bez diet a bez cvičení, je to vůbec možné? Ano je, i když tomu nevěříte. Odblokovala jsem si pocit samoty, kdy jsem se tak cítila v dětství a kvůli tomuto pocitu jsem měla v současnosti tendence tento pocit zajídat, aniž bych si to na vědomé úrovni uvědomovala. Jídlo mi přinášelo pocit uspokojení a měla jsem potřebu jíst, když jsem se začala cítit nepříjemně. Kdybych si říkala JSEM HUBENÁ, HUBNU SNADNO A RYCHLE a používala takzvané pozitivní myšlení, bylo by mi to k ničemu. Když jsem přesvědčená sama o sobě, že jsem tlustá a nemůžu se na sebe ani podívat do zrcadla, těžko mi pomůže, že si říkám, jak jsem krásně hubená, když tomu nevěřím a myslím si pravý opak. To, co nám opravdu pomůže, je přijmout sama sebe, jak vypadám teď. Ano, se všemi těmi hroznými špeky a kily navíc. S povadlou kůží, bez svalů, s celulitidou, s velkým zadkem, tlustýma nohama a špeky na bocích, které mi vykukují z trička. I tak se můžu mít ráda a přijmout se taková, jaká jsem. To, že tak vypadám teď, neznamená, že tak budu vypadat za rok nebo na pořád. Změny jdou postupně, ale důležité je, že trvale. Není třeba zhubnout 10 kilo za měsíc a za dva měsíce je mít zpátky. Když se vypořádáme s tím, co držíme uvnitř sebe - naše strachy, stresy, pocity ublížení, kdy se nám smáli kvůli váze a kvůli tomu, jak vypadáme, uleví se nám a budeme se cítit lehčeji, jako bychom už zhubli. Už nám ten velký zadek tak nebude vadit a když si ho představíme, chce se nám smát. To je ta pravá a trvalá změna. Pokud víme, že pro to ještě něco děláme třeba jíme zdravěji než jsme byli zvyklí, chodíme jednou týdně cvičit, tak nám hubnutí už nic bránit nebude. Ale pozor, nemyslím cvičení, kdy se jdete na tři hodiny strhnout do fitka, kde Vás to nebaví a kde jste jen proto, že musíte, abyste byli zase konečně hubení. Myslím jakýkoliv jiný a hlavně pro Vás příjemný pohyb, stačí i pěkná procházka. Já chodím jednou týdně na jógu a to je celá má sportovní aktivita. 
To, co nám brání v hubnutí, jsou naše podvědomé programy. Může to být i to, že paradoxně nechceme zhubnout, protože by to znamenalo, že už nemůžeme nosit naše oblíbené oblečení
 a museli bychom si koupit nové. Ale je dobré si uvědomit, že si můžeme koupit krásné nové oblečení, ve kterém se budeme cítit mnohem lépe než v současném, protože už budeme štíhlejší a budeme se přibližovat naší vysněné postavě. 
Doporučuji dát si záměr tedy jakého cíle chcete dosáhnout. Může to být například určitá váha nebo konfekční velikost. Je důležité vědět co CHCI, což není to, co NECHCI. Zní to logicky, je to přece jasné, ale divili byste se, kolik lidí odpoví na otázku co CHTĚJÍ zlepšit nebo změnit slovem NECHCI....V tomto případě NECHCI být tlustá. Já jsem se ale ptala, co CHCETE. Tím, že se soustředíme na naše cíle, tedy víme, co chceme, je pro nás jednodušší je také dosáhnout. 
Další krok je samozřejmě něco pro to udělat - odstranit si, co nám v tom brání, naše pocity samoty, stresy, strachy, pocit, že mi ublíží, musím se chránit, budou se mi smát, budu trapná, stydím se, přijmout se takovou jaká jsem a další důležitá věc NEPOCHYBOVAT. Musíte vědět, že to tak bude. Je jedno kdy, ale přestat se bát, že to tak nebude. Je to stejné jako když si přejete parkovací místo. Když jde ke mně někdo poprvé, má problém zaparkovat. Když přijde příště, většinou už zaparkuje přímo před domem a pochvaluje si, jak je to super, že zrovna nebo oblíbené slovo hodně lidí NÁHODOU tam bylo volné místo. Když se jich ptám, jak to udělali, tak přesně tak, jak měli - řekli si, co chtějí - parkovací místo před domem a pustí to z hlavy, tedy už o tom nepochybují. Buď bude nebo ne. Tím, že na tom nelpí, tak se přání uskuteční. Přece kvůli takové maličkosti se nebudeme rozčilovat, tak proč to pak děláme, když nám nevyjde náš ideální partner nebo váha?
Jsme tu proto, abychom si život užívali a ne ho přežívali. Pokud nám něco vadí, můžeme s tím něco udělat. Pokud nejsme sami dost silní, že to zvládneme, můžeme vyhledat někoho, kdo nám pomůže. Je dobré mít kamarádku, která se snaží o to samé a společně si můžeme říkat naše postřehy a zkušenosti. Vzájemně se motivovat a podporovat. Ale pozor, nenechte se ovlivňovat, když kamarádka má zrovna špatný den, má třeba před menstruací lítostivou náladu a připadá si zase hrozně tlustá a vy jste na sobě už zapracovali. Nenechte se stáhnout do Vašich starých programů, kdy si budete říkat, že jste také tlustá a budete nakonec zoufalé obě. Uvědomte si své pokroky a svou práci na sobě. Už jste se někam posunuli, už jste jinde. Pokud to není ještě vidět na váze nebo na těle, neznamená to, že to tak nebude. Uvědomte si, jak Vám bylo dobře, jak Vám Váš zadek přestal vadit. Proto, že kamarádce ještě její velký zadek vadí, nemusí mi znovu začít vadit ten můj:-) Nehubne se přes noc, chce to vytrvat. I když nám to tak někdy nepřipadá a jsme zoufalí, je důležité si uvědomovat svoje kroky, které pro hubnutí dělám a vědět, že výsledek bude. Opravdu můžeme mít všechno, co chceme.
Žijte přítomností, užívejte si rodiny, partnera, dětí, svých koníčků, sportu, přírody, dělejte to, co Vás baví. Když Vás láká něco zkusit, překonejte své obavy, že to nezvládnete a udělejte to. To, co Vás baví a čemu se chcete věnovat, Vám bude přinášet radost a naplnění. Naše přání jsou od toho, aby se plnila. 

Tento obsah pro Vás připravil(a): Jana Svobodová

Jana Svobodová

Informace o autorovi

Jana Svobodová

Novinky

Záznam semináře FasterEFT Praha

FasterEFT seminář - Robert G. Smith

Prohlédněte si celou sadu videí o FasterEFT přímo ze semináře, která byla pořízena na prvním FasterEFT semináři v Praze.

Naučte se FasterEFT se čtyřmi novými knihami

Knihy o FasterEFT v Češtině

Rádi byste se naučili techniky FasterEFT a pochopili, jak mohou fungovat při řešeních vašich každodenních větších i menších problémů? Máte možnost. Právě jsou k dispozici čtyři knihy, které vám s tím pomohou. Nyní již máte z čeho vybírat. Vyberte si svou knihu ještě dnes...

Pokračování české knihy o FasterEFT

Pokračování české knihy o FasterEFT

Právě dnes bude k dispozici pokračování první české knihy o FasterEFT.

Naučte se používat ty správné nástroje, které vám pomohou žít tak, jak chcete. Potřebujete pochopit, proč jsou věci ve vašem životě tak, jak jsou? Jak to lze změnit? V pokračování knihy pochopíte, proč se všechno kolem vás děje a jak to změnit.

V knize jsou obsaženy rožšířené a účinné techniky pro to, aby vám bylo okamžitě lépe, ať už vás trápí cokoli.

Knihu můžete získat na: www.mcaris.net/o-mne/zijte-si-jak-chcete-ii/